Zeilweek – Een uitdagende en leerzame week zeilen in de Biesbosch!

De Bredase waterscouting Titus Brandsma organiseert elke zomer een zeilweek in de Biesbosch. De zeilweek wordt dit jaar gehouden van 21 augustus t/m 25 augustus (week 34) 2017. Hieronder vind je alle informatie over de zeilweek.

Deze week is bestemd voor jongens en meisjes van 11 t/m 16 jaar. Samen met andere deelnemers leer je in vijf dagen de basis van het zeilen en beleef je te gekke activiteiten. Onder begeleiding van een instructeur zeil je in een vlet, dat is een ruime, zes meter lange zeilboot, waarmee naast gezeild, ook geroeid en gewrikt kan worden.
's Morgens om 09.00 uur stappen jullie in Lage Zwaluwe aan boord van de zeilboten en zeilen jullie de Biesbosch in. 's Middags leggen we ergens aan, om gezamenlijk de door je zelf meegebrachte lunch te nuttigen en er wordt een spel gespeeld. Rond 17.00 uur meren we af bij ons 40-meter lange troepenschip de "Tsjerk Hiddes". Bij slecht weer wordt hier een gezellig en/of leerzaam binnenprogramma gehouden. Omdat het niet mogelijk is om jullie ook voor 's nachts onderdak te verschaffen is het de bedoeling, dat je iedere avond naar huis terug gaat en je zelf het vervoer hiervoor regelt.
Zeilen is altijd weer anders, omdat je met de wind, golven en water te maken hebt. Je leert met deze elementen omgaan, zodat je de boot er veilig en beheerst doorheen kunt loodsen. Overstag gaan, gijpen, aanleggen; het zijn allemaal belangrijke onderdelen van het zeilen die voorbij komen tijdens de zeilweek.

Maar een zeilweek is ook zeker vakantie! Samen hebben jullie het gezellig en maken veel plezier met bijvoorbeeld één van de vele watergevechten, het zwemmnen, de spelletjes en niet in de laatste plaats: jullie ontdekken de prachtige Biesbosch, met z’n vele kreekjes en sloten!

Ook komende zomervakantie hebben wij weer een zeilweek en daar kan nu al voor aangemeld worden. De kosten hiervoor bedragen €110,-. Wij stellen het verplicht dat je tenminste twee zwemdiploma’s (A en B) hebt.

Aanmelden kan door hier het inschrijfformulier te downloaden en in te vullen. Vervolgens kunt u deze per mail opsturen naar zeilweek@waterscouting.nl of:

• Stichting Bredase Zeeverkenners en Watergidsen Titus Brandsma
  • p/a Peppelhof 10
  • 4844 TB Terheijden

Het inschrijfgeld dient tegelijkertijd te worden overgemaakt naar:

• IBAN-nummer: NL43INGB0001028610
  • STG BREDASE ZEEVERK EN WATERGIDSEN TITUS BRANDSMA

Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, verloopt inschrijving op volgorde van binnenkomst van het aanmeldingsformulier en inschrijfgeld. Ongeveer 10 dagen voor de zeilweek krijg je een lijst toegestuurd, met daarop de namen en adressen van de deelnemers, zodat onderling het vervoer geregeld kan worden. Daarop zullen ook de laatste van belang zijnde mededelingen vermeld staan.

Komt deze week voor jou niet uit, maar heb je interesse in waterscouting, neem dan contact met ons op via onze contactpagina. Twijfel je over de mogelijkheid van deelname in verband met je gezondheid of andere redenen, of wil je nog wat extra informatie, neem dan contact op met:

• Dhr. A.J.G. Houben
  • Peppelhof 10