De speltakvisie van de Welpen

Een Welp gaat samen met anderen op avontuur. Ze ontdekken allerlei nieuwe dingen op het water en in de natuur. Door het doen van gave activiteiten hebben ze samen plezier en leren ze nieuwe vaardigheden.

Voor Welpen is het belangrijk om te kunnen ontdekken en te worden uitgedaagd op verschillende gebieden door middel van activiteiten. Zo leren ze spelenderwijs veel nieuwe dingen en ontwikkelen ze zich zowel op persoonlijk als sociaal vlak.

Samenwerken is een belangrijk element bij scouting. Bij de Welpen wordt dat benadrukt door te laten zien dat iedereen onderdeel is van de groep, door er voor elkaar te zijn en door te leren dat je samen meer bereikt dan alleen. Oftewel: iedereen te helpen waar je kan.

Toelichting op belangrijkste elementen in de speltakvisie

Avontuur

Welpen worden tijdens iedere opkomst uitgedaagd door middel van allerlei activiteiten. De ene week leren ze iets nieuws en behalen ze een insigne, de andere week verleggen ze hun grenzen tijdens een spannend spel.

Plezier

Het allerbelangrijkste is dat de Welpen samen plezier hebben en achteraf terug kunnen kijken op een onvergetelijke tijd. Tijdens hun Welpentijd beleven ze spannende, uitdagende en ook unieke activiteiten die ze thuis met het gezin of samen met vriendjes niet zo snel zullen doen.

Ontdekken

Welpen hebben de leeftijd om nieuwsgierig te zijn en vaardigheden aan te leren. Tijdens de activiteiten krijgen ze alle gelegenheid om hun eigen kwaliteiten en die van anderen te ontdekken en te ontwikkelen. De insignes van Scouting Nederland helpen kinderen om spelenderwijs en op een plezierige manier vaardigheden te ontwikkelen.

Samen

Bij de Welpen leren kinderen om op een sociale en leuke manier met elkaar om te gaan. Ze leren respect te hebben voor anderen en om er voor elkaar te zijn. Zo leren ze om samen te werken en hebben ze samen plezier.
Klik hier om meer te weten te komen over de activiteiten die de Welpen doen.
Klik hier om lid te worden van de Welpen.