De Welpen draaien wekelijks op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur. Er wordt voornamelijk in ons wachtschip de Tsjerk Hiddes programma gedraaid, op het terrein rondom de loods en eens in de zoveel tijd zal er een programma op het water plaatsvinden. Dit kan zijn op de Singels van Breda, maar ook in de prachtige Brabantse Biesbosch. De Welpen worden door de ouders naar de Tsjerk Hiddes gebracht, tenzij anders aangegeven door de staf. De Tsjerk Hiddes ligt aan het Steenen Hoofd, dat is aan het einde van de weg achter de Hornbach.

De contributie voor Welpen bedraagt € 12,50 per maand. Voor het zomerkamp wordt een aparte bijdrage van € 50,- gevraagd.

Jeugdsportfonds

Voor gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te kunnen worden van een (sport)vereniging is het in Breda mogelijk om gebruik te maken van het Jeugdsportfonds. Dit fonds geeft kinderen vanaf 4 tot 18 jaar de kans om toch lid te kunnen worden van een vereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Klik hier voor meer informatie over het Jeugdsportfonds.

Benodigdheden bij lidmaatschap

Leden van de Welpengroep hoeven alleen een groene waterscoutingblouse aan te schaffen. Deze kan worden gekocht in de Scoutshop in Breda. De benodigde insignes en sjaaltjes worden geregeld door de vereniging. Eén keer per jaar worden nieuwe leden geïnstalleerd.

Veiligheid vinden wij een belangrijk aspect. We hechten er veel waarde aan dat leden zich veilig voelen bij de groep en dat ouders hun kinderen met een veilig gevoel naar scouting sturen. Daarom zijn alle stafleden, loodsen, bemanningsleden en bestuursleden in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), ook wel 'verklaring (of bewijs) van goed gedrag' genoemd. Ook leveren de ouders van ieder lid een medische vragenlijst in, zodat wij bekend zijn met eventuele medische condities van uw kind.

Omdat de Welpen vaak op het water zijn te vinden, moet ieder lid in het bezit zijn van een A en B zwemdiploma.

Klik hier als u meer informatie wil opvragen of om lid te worden van de Welpen.