De speltakvisie van de Scouts

Een waterscout van de Titus maakt samen met anderen plezier door het doen van toffe en uitdagende activiteiten.

Samenwerken en respectvol met elkaar omgaan staan hoog in het vaandel. Zo leren de waterscouts in de zomer om samen te werken en op elkaar te vertrouwen in een zeilboot. Ook leren ze dat het belangrijk is om samen in de winter zorg te dragen voor de zeilboten.

Waterscouts hebben de leeftijd om steeds meer te worden uitgedaagd, om zichzelf te ontwikkelen en om grenzen te verleggen. Bij de Titus krijgen ze hiervoor alle ruimte en mogelijkheden tijdens unieke en spannende activiteiten.

Toelichting op belangrijkste elementen in de speltakvisie

Plezier

De waterscouts maken tijdens het zeilen, het bootwerken en de andere activiteiten onderling veel plezier. Samen beleven ze unieke avonturen en hebben ze het gezellig.

Samenwerken

Bij de Titus leren de waterscouts dat je op elkaar moet vertrouwen en moet kunnen samenwerken om een zeilboot te kunnen besturen en om zorg te dragen voor de boot. De oudere waterscouts leren de jongere leden de basistechnieken van het zeilen en hoe je een boot goed onderhoudt. Op deze manier ervaren de oudere waterscouts ook wat het is om leiding te geven en verantwoordelijkheid te dragen. Daarbij leren ze ook dat het belangrijk is om respectvol met elkaar om te gaan als je samenwerkt.

Uitdagen

Waterscouts van de Titus worden wekelijks uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen en om grenzen te verleggen. Zo worden ze gemotiveerd om goed te leren zeilen zodat ze het zeilvaarbewijs (CWO kielboot III) kunnen halen. Grenzen worden verlegd door uitdagende activiteiten zoals een zeilwedstrijd in de Biesbosch, de competitie tussen de bakken tijdens het zomerkamp of de hike tussen Kerst en Oud-en-Nieuw.
Klik hier om meer te weten te komen over de activiteiten die de Scouts doen.
Klik hier om lid te worden van de Scouts.