In het zeilseizoen (eind april t/m eind oktober) draaien wij wekelijks op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Er wordt gezeild in de Biesbosch vanuit de Oude Haven van Drimmelen. In het winterseizoen draaien wij wekelijks op zaterdagochtend van 09.00 uur tot ongeveer 12.30 uur in onze botenloods aan het Steenen Hoofd in Breda.

De contributie voor Scouts bedraagt € 18,50 per maand. Voor de kampen worden aparte bijdrages gevraagd, te weten:

• Fotoweekend: € 12,50
  • Berentocht: € 17,50
  • Pinksterweekend: € 12,50
  • Zomerkamp: € 135,00

Jeugdsportfonds

Voor gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te kunnen worden van een (sport)vereniging is het in Breda mogelijk om gebruik te maken van het Jeugdsportfonds. Dit fonds geeft kinderen vanaf 4 tot 18 jaar de kans om toch lid te kunnen worden van een vereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Klik hier voor meer informatie over het Jeugdsportfonds.

Benodigdheden bij lidmaatschap

Reddingsvest
Alle leden zijn in verband met de veiligheid verplicht een reddingsvest (let op: dus geen zwemvest) te hebben en deze tijdens alle zeildagen bij zich te hebben! Nieuwe leden wordt daarom gevraagd om een reddingsvest aan te schaffen.
Scoutinguniform
Ongeveer één keer per jaar vindt er een installatie plaats van de nieuwe leden. Hiervoor hoeft door de leden alleen een waterscoutingblouse aangeschaft te worden, welke aangeschaft kan worden bij de Scoutshop in Breda. De benodigde insignes en sjaaltjes worden geregeld door de vereniging. Leden nemen het uniform mee naar alle activiteiten (behalve bij het bootwerken).

Veiligheid vinden wij een belangrijk aspect. We hechten er veel waarde aan dat leden zich veilig voelen bij de groep en dat ouders hun kinderen met een veilig gevoel naar Scouting sturen. Daarom zijn alle stafleden, loodsen, bemanningsleden en bestuursleden in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), ook wel 'verklaring (of bewijs) van goed gedrag' genoemd. Ook levert ieder lid een medische vragenlijst in.

Omdat de Scouts vaak op het water zijn te vinden, moet ieder lid in het bezit zijn van een A en B zwemdiploma.

Tot slot zijn stafleden, loodsen, wilde vaart, bootsen en leden in het bezit van CWO III, een diploma gericht op het zelfstandig kunnen besturen van een zeilboot. Leden krijgen de kans om dit diploma te halen zodra ze laten zien over voldoende kwaliteiten te beschikken. Een lid kan alleen leiding geven over een boot (boots zijn) wanneer hij/zij in het bezit is van CWO III.

Klik hier als u meer informatie wil opvragen of om lid te worden van de Scouts.