Het Jeugdsportfonds, zodat alle kinderen kunnen sporten!

In Breda groeien drie en een half duizend kinderen op in armoedegezinnen. Om al deze kinderen een kans te bieden bij een vereniging te kunnen sporten is het Jeugdsportfonds in het leven geroepen. Dit fonds betaalt voor het kind (een deel van) het contributiebedrag en de benodigde sportattributen.

Hoe werkt het?

Kinderen worden via een zogenaamde intermediair (leraar, CJG’er of bijvoorbeeld een hulpverlener) die het gezin kent aangemeld. Je kunt je kind zelf niet aanmelden maar je kunt natuurlijk wel bij de professionals in jouw omgeving aangeven dat je gebruik wilt maken van het fonds. Geef aan dat jij via de professional een aanvraag wilt indienen voor jouw kind. Kennen zij het fonds niet? Geef de website door als informatiebron of laat ze contact opnemen met het Jeugdsportfonds in Breda.

Wat krijg je?

Bij het indienen van de aanvraag geef je een aantal zaken door, door middel van een ouderkaart. Het is de bedoeling dat je deze kaart aan de professional geeft. Het Jeugdsportfonds betaalt vervolgens de contributie aan de vereniging. Daarnaast krijg je waardebonnen voor attributen die nodig zijn om de sport te beoefenen. In totaal mogen de contributie en attributen per jaar € 225,- per kind kosten. Heb je meerdere kinderen? Geen probleem, voor elk kind kan er een aparte aanvraag worden ingediend.

Meer weten?

Heb je nog vragen over het Jeugdsportfonds? Kijk dan eens op deze website.
Wil je aan cultuuractiviteiten deelnemen? Ga naar de website van het Jeugdcultuurfonds Breda.